Wees welkom, ja kom erbij ...

Hey iedereen,

van harte welkom op mijn "Bosmannekes" blog! Ik heb deze blog gemaakt naar aanleiding van een opdracht rond ICT. Mijn blog zal regelmatig bijgewerkt worden dus kom regelmatig maar eens langs.

Greetz

dinsdag 10 juni 2008

Italië

Dit is mijn lievelingsland al heb ik nog nooit een vakantie doorgebracht in Italië. Toch maak ik me sterk dat dit zeker nog zal gebeuren. Het volk, de sfeer, het temprament,... spreekt me aan. Het is tevens ooit een droom om een voetbalwedstrijd in Italië bij te wonen. Net zoals de Squadra Azzuri speelt zit ik vol spanning voor televisie. Telkens ze het volkslied uit volle borst zingen voor de wedstrijd beleef ik een kippevelmoment! Als je niet weet waarover ik het heb dan klik je maar onderaan dit bericht en dan kan je het beluisteren en genieten.

WEDSTRIJD 1 : Nederland- Italië 3-0
Jammerlijke nederlaag voor de squadra! Hopelijk herpakken ze zich snel! Hopelijk overleven ze toch de eerste ronde anders zal ik voor mijn tweede keuze PORTUGAL moeten supporteren!

WEDSTRIJD 2: Italië - Roemenië 1-1
Spannende wedstrijd met weer een betwistbare fase net voor rust. Toni scoorde de 1-0 niet vanuit buitenspel maar het scheidsrechterlijke trio dacht daar anders over. Op deze manier gingen we met 0-0 de rust in. Na rust kwam Roemenië op voorsprong na een fout van Zambrotta maar een minuut later stonden de bordjes terug in evenwicht na een doelpunt van Panucci. Dit was tevens ook het eindresultaat. Het eerste puntje voor de wereldkampion was binnen.

WEDSTRIJD 3: Frankrijk - Italië 0-2
De match van de waarheid. Wie won maakte nog kans om door te stoten al moesten beide ploegen wel rekenen op de hulp van Nederland. De wedstrijd was nooit echt een wedstrijd na het uitsluiten van Abidal ( FR) en het geblesseerd uivallen van Ribery ( FR). Italië won de partij met 0-2 via doelpunten van Pirlo en De Rossi.

KWARTFINALE: Spanje - Italië 0-0
In een gesloten wedstrijd waar geen enkele uitgespeelde kans te zien was bleef het na 120 minuten 0-0. De beslissing moest vallen via strafschoppen en daar bleek Spanje de sterkste te zijn. Voor Italië konden De Rossi en Di Natale niet scoren vanop 11-meter. Voor Spanje kon enkel Guïza zijn 11-meter niet benutten. Al bij al een slecht tornooi voor Italië.

Geen opmerkingen: